Je werkt al een tijdje bij hetzelfde bedrijf. Je bent een betrokken en idealistische werknemer. Toen je begon was je erg bevlogen, maar daar merken je collega’s niet zoveel meer van. Je bent al langere tijd moe. Je hebt eigenlijk helemaal geen plezier meer in je werk. De werkdruk is de afgelopen jaren alleen maar groter geworden en je hebt het gevoel dat je continu achter de feiten aanholt. Door je betrokkenheid ga je wel altijd maar door. Net dat beetje extra geven. ’s Avonds en in het weekend nog even je e-mail lezen, ook om te voorkomen dat je inbox zo uitpuilt.


In jouw functie ben je eigenlijk onmisbaar, dus je meldt je niet zo snel ziek. Nee zeggen vind je heel lastig, zelfs tegen een klus die alleen maar energie kost. Iemand moet het toch doen… Op je werk lukt het niet om op adem te komen. Tijd voor een koffiepauze neem je niet, omdat er nog zoveel werk ligt en je boterhammen eet je op achter je bureau.


En zo raak je langzaam maar zeker uitgeput. Want je ben een doorzetter en voor jou is goed niet goed genoeg. Je wilt jezelf niet laten kennen. Maar een burn-out ligt op de loer…


Misverstand over mensen met een burn-out

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat mensen met een burn-out zwak zijn en niet tegen stress kunnen. Het zijn juist de betrokken en sterke werknemers, die een burn-out krijgen. Omdat ze te lang doorgaan, geen nee kunnen zeggen en veel verantwoordelijkheid voelen voor hun werk.


Misschien hoor je ook wel eens dat mensen met een burn-out lui zijn. Maar ook dat is niet waar. Doordat je te lang doorgaat raak je overbelast en ben je uitgeput. Dan lukt het gewoon niet meer om efficiënt te werken en ga je zelfs onderpresteren.


Burn-out los je ook niet op met een extra dagje vrij of een vakantie. Bij burn-out gaat het om langdurige stress en overbelasting.Dan is een dag vrij of een vakantie niet voldoende om je problemen op te lossen. Want na die vrije dag/dagen blijft het business as usual en neemt de overbelasting en de uitputting bij jou ook weer toe.


Wat biedt Stienke de Jager Buitencoaching?

Als wandelcoach kan ik je helpen om meer rust in je leven te krijgen, tot heldere inzichten te komen en praktische oplossingen te vinden die bij jouw persoonlijke situatie passen.


Ik bied jou een luisterend oor. Ik kan je helpen om een burn-out te voorkomen en er voor zorgen dat de rust weer terugkeert in je leven. Dit doe ik als buitencoach al wandelend buiten in de natuur.


We gaan samen wandelen in de prachtige (stads)natuur in de regio Eindhoven of op de Utrechtse Heuvelrug (omgeving Doorn). In vijf heerlijke coachwandelingen komen we dan tot de volgende resultaten:


  1. een betere balans tussen werk en privé

  2. leren om keuzes te maken, die bij jou passen

  3. meer grip op het indelen van je tijd

  4. betere communicatie met je werkgever

  5. meer energie, om leuke dingen te doen, zodat je niet overbelast raakt

  6. weer plezier in je leven en in je werk


Meld je aan voor het Nooit meer te druk wandelcoachtraject via stienke.de.jager@gmail.com of bel voor een kennismakingsgesprek of meer informatie naar 06-10783865

 

Overbelasting: op weg naar een burn-out?

Buitencoaching nieuwsbrief


Meld je hier aan voor de Buitencoaching nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de wandelingen en workshops, die ik organiseer.


Daarnaast vind je in elke nieuwsbrief bruikbare tips om overbelasting te voorkomen en om te zorgen voor meer rust in je leven en in je werk.


 

CONTACT

Telefoon: 06 - 107 838 65

E-mail: stienke.de.jager@gmail.com